Het unieke aan het Smurfit Kappa Benelux traineeship | Werken bij Smurfit Kappa

Het unieke aan het Smurfit Kappa Benelux traineeship

Het unieke aan het Smurfit Kappa Benelux traineeship is dat je bij ons écht in beeld bent. Om jou zo goed mogelijk te kunnen begeleiden hebben wij het traineeship kleinschalig opgezet – je doorloopt het samen met maar een handvol andere trainees. Daarnaast is er veel ruimte voor zelfstandigheid en eigen initiatief, naast vrijheid in de invulling van opdrachten kennen wij geen vooraf vastgestelde carrièrepaden. Wij vragen niet voor niets Where will YOU take us?

Het doel van het traineeship is om jou maximaal te ondersteunen in jouw persoonlijke & professionele ontwikkeling om je zodoende klaar te stomen voor een mooie functie, in lijn met jouw ambities, binnen Smurfit Kappa.

Als trainee voer je 4 verschillende opdrachten van 6 maanden uit welke een steile leercurve kennen. De opdrachten vinden plaats op verschillende locaties in Nederland en/of België. Je kiest voor één van de 4 tracks: Management, Finance, Operations & Supply Chain of Sales. In de basis is de opzet voor de 4 tracks gelijk. Je volgt allemaal dezelfde interne & externe trainingen. Echter, je kiest ervoor om je te specialiseren in één van de vakgebieden. Voor Management geldt dat dit een mix is en je dus nog geen keuze maakt. Je doet dan opdrachten in diverse vakgebieden.

Finance. 
Het interessante aan het finance traineeship bij Smurfit Kappa is dat je de cijfers verwerkt voor een bedrijf dat een tastbaar product maakt. Je komt in deze 2 jaar in aanraking met business control, kostprijzen, compliance, diverse management informatie systemen en je werkt nauw samen met ervaren financial controllers. Ook werk je nauw samen met de andere afdelingen zoals Operations en Marketing & Sales. Mogelijke functies na het traineeship zijn die van assistent controller of business analist. Uiteindelijk heb jij ambitie om je te ontwikkelen tot Financial Controller en ben je bereid om in de toekomst de master Register Controller te volgen.‚Äč


Sales. 
Het bijzondere aan werken binnen de Sales van Smurfit Kappa is dat je in aanraking komt met klanten uit verschillende industrieën. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan met een verdiepingsanalyse voor nieuwe strategische markten, hou je je bezig met trends en ontwikkelingen of het verkorten van de 'time to market'. Of word jij enthousiast van klantcontact en wil jij samen met de klant gaan kijken welke toegevoegde waarde een product van Smurfit Kappa kan leveren? Dan is Sales iets voor jou!

Dirk (sales trainee): "Vanaf dag 1 krijg je veel verantwoordelijkheid, waarbij er vaak naar jouw visie op zaken gevraagd wordt. Dit fungeert als ideaal fundament voor een steile leercurve."

Operations & Supply Chain.  
Het uitdagende aan werken binnen Operations & Supply Chain is de focus op continue verbetering binnen de vele aspecten van ons product. Door constant te investeren in mens, proces en machine wordt gewerkt aan onze hoogste prioriteiten: een veilige en duurzame werkomgeving en het leveren van de hoogste kwaliteit. Wil jij jouw bijdrage leveren aan het optimaliseren van onze fabrieken en processen? Kies dan voor  Operations & Supply Chain!

Mogelijke functies na het traineeship:

 • Operations Support Manager
 • Teamleader Supply Chain
 • Junior Accountmanager
 • Assistent Plant Manager
 • Junior Marketing Manager
 • Assistent Controller
 • Business Analist

Persoonlijke ontwikkeling

Gedurende deze 2 jaar besteed je zeker 10% van je tijd aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Naast interne en externe trainingen word je intensief begeleid door je leidinggevende, people manager en in het 2e jaar krijg je support van een senior mentor.

Voorbeelden van trainingen zijn:

Persoonlijk Leiderschap

 • Beïnvloeden en inspireren
 • Projectvaardigheden
 • Time management
 • Intervisie
 • Lean Six Sigma Green Belt

Wat bieden wij

 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Dynamisch en afwisselend werk bij een internationale organisatie met duurzaamheid en innovatie hoog in het vaandel
 • Als trainee maak je echt onderdeel uit van het team
 • Goede balans tussen werk en privé
 • Uitdagende opdrachten op verschillende locaties wat zorgt voor een stijgende leercurve
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling

Rens over zijn persoonlijke ontwikkeling:

files.name_label

''Na mijn studie ging ik op zoek naar een startersfunctie met veel vrijheid en mogelijkheden voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het Smurfit Kappa Traineeship paste hier perfect bij. Naast de diversiteit aan trainingen heeft Smurfit Kappa mij de kans gegeven om te werken aan uiteenlopende vraagstukken. Ik ben gestart met een Sustainability opdracht welke heeft geleid tot een reductie van onze CO2 uitstoot. De opdracht was verspreid over alle productielocaties in de Benelux waardoor ik een breed netwerk heb opgebouwd. Hier heb ik nog elke dag veel profijt van. Elk van mijn andere opdrachten vonden plaats bij vaste productielocaties en hadden betrekking op diverse afdelingen. Hierdoor heb ik in 2 jaar een breed scala aan competenties kunnen ontwikkelen.''

Trainees set your course.

Where will YOU take us?

Solliciteer